slider 735 slider 734 slider 733 slider 732 slider 730 slider 729 slider 727 slider 725

  Yazdır

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğleri Resmi Gazete’de Yayımlanmak Üzere Başbakanlığa Gönderilmiştir.

(e-Fatura uygulamasına kayıtlı mükelleflerin ihracat ve yolcu beraberi eşya ihracı işlemlerine ait faturaların e-Fatura olarak düzenlenme zorunluluğu başlangıç tarihinin 1.1.2017 olarak yeniden belirlenmesi hk


Başkanlığımızca aşağıda bilgilerine yer verilen Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğleri hazırlanmış ve Resmi Gazete’de yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderilmiştir.

1- 454 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinin 3. Bölümüyle de Değişiklik Yapılmasına dair 461 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği. (e-Fatura uygulamasına kayıtlı mükelleflerin ihracat ve yolcu beraberi eşya ihracı işlemlerine ait faturaların e-Fatura olarak düzenlenme zorunluluğu başlangıç tarihinin 1.1.2017 olarak yeniden belirlenmesi hk.) (Tebliğ metnine ulaşmak için  tıklayınız).

2- Hava Yolu ile Yurt İçi veya Yurt Dışı Yolcu Taşımacılığı İşi ile İştigal Eden Mükelleflerin Elektronik Ortamda Bilet Düzenlemelerine İlişkin 462 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Tebliğ metnine ulaşmak için  tıklayınız).

3- Sinema, Tiyatro, Konser, Spor Müsabakası ve benzeri Etkinlikler İçin Bilet Düzenleyen Mükelleflerin Elektronik Ortamda Bilet Düzenlemelerine İlişkin 463 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Tebliğ metnine ulaşmak için  tıklayınız).

4- Elektronik ticaret faaliyetlerinin izlenmesi çalışmaları kapsamında belli mükellef gruplarına sürekli bilgi verme ve internetten satışı yapan mükellefler için e-Arşiv fatura uygulamasına geçiş zorunluluğu getirilmesine yönelik 464 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Tebliğ metnine ulaşmak için tıklayınız).

5- Mükelleflerimize kullanılma zorunluluğu getirilen Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihazların Başkanlığımız Bilgi İşlem Sistemine kaydı, kullanıcılara satışı ve satış sonrası servisi vb. işlemlerin elektronik ortamda yürütülmesine dair usul ve esasların belirlenmesine yönelik 465 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Tebliğ metnine ulaşmak için tıklayınız).

6- Ödeme kaydedici cihaz kullanma mecburiyeti bulunan mükelleflerimizin Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihazları kullanma mecburiyetinin başlama tarihlerinin yeniden belirlenmesine ilişkin 466 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Tebliğ metnine ulaşmak için tıklayınız).