slider 735 slider 734 slider 733 slider 732 slider 730 slider 729 slider 727 slider 725

  Yazdır

Sermaye Piyasasında Faaliyette Bulunanlar İçin Lisanslama ve Sicil Tutmaya İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri: VIII, No: 56)

34 sayılı Sermaye Piyasasında Faaliyette Bulunanlar İçin Lisanslama ve Sicil Tutmaya İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğin 14 üncü maddesi ikinci fıkrası


3 Nisan 2008 PERŞEMBE

Resmî Gazete

Sayı : 26836

TEBLİĞ

             Sermaye Piyasası Kurulundan:

SERMAYE PİYASASINDA FAALİYETTE BULUNANLAR İÇİN LİSANSLAMA VE

SİCİL TUTMAYA İLİŞKİN ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞDE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ

(SERİ: VIII, NO: 56)

 

             MADDE 1 – 11/8/2001 tarihli ve 24490 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Seri: VIII, No: 34 sayılı Sermaye Piyasasında Faaliyette Bulunanlar İçin Lisanslama ve Sicil Tutmaya İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğin 14 üncü maddesi ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             "(a), (b), (c) ve (d) bentlerinde belirtilen nedenlerle sınavları geçersiz sayılanlar 3 yıl içinde açılacak hiçbir sınava alınmazlar. Sınavları geçersiz sayılarak 3 yıl içinde açılacak hiçbir sınava alınmayacak kişilere sınavlarının geçersiz sayıldığı bildirilir. Söz konusu bildirime itiraz, bildirimin tebliğini izleyen 7 işgünü içinde yazılı olarak Kurula yapılır. Bu itirazlar, bu Tebliğin 16 ncı maddesinde belirtilen İtiraz Komisyonu tarafından 30 gün içinde incelenip karara bağlanır ve sonuç itiraz edene Kurul tarafından yazılı olarak bildirilir"

             MADDE 2 – Aynı Tebliğin 16 ncı maddesinin üçüncü fıkrasının ilk cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             "Sınav sonuçlarına ve sınav sorularına itiraz, sonuçların ve soruların internet sayfasında ilanını izleyen 7 iş günü içinde yazılı olarak Kurula yapılır"

             MADDE 3 – Aynı Tebliğ'in 23 üncü maddesinin ikinci fıkrası kaldırılmış, üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             "Bu maddenin uygulanmasında 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun ilgili hükümleri ile diğer mevzuat hükümleri saklıdır."

             MADDE 4 – Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

             MADDE 5 – Bu Tebliğ hükümlerini Sermaye Piyasası Kurulu yürütür.