slider 735 slider 734 slider 733 slider 732 slider 730 slider 729 slider 727 slider 725

  Yazdır

İhalelere Yönelik Yapılacak Başvurular Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ

3/8/2007 tarihli ve 26602 sayılı Resmî Gazete"de yayımlanan İhalelere Yönelik Yapılacak Başvurular Hakkında Tebliğin 16 ncı


25 Mart 2008 SALI

Resmî Gazete

Sayı : 26827

TEBLİĞ

Kamu İhale Kurumundan:

İHALELERE YÖNELİK YAPILACAK BAŞVURULAR HAKKINDA

TEBLİĞDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ

 

             MADDE 1 – 3/8/2007 tarihli ve 26602 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İhalelere Yönelik Yapılacak Başvurular Hakkında Tebliğin 16 ncı maddesinin birinci fıkrasının birinci cümlesindeki  "veya iddiaların incelenmesine geçilmesine karar verilen" ibaresi madde metninden çıkarılmıştır.

             MADDE 2 –  Tebliğin 19 uncu maddesinin ikinci ve üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, dördüncü ve beşinci fıkraları yürürlükten kaldırılmıştır.

             "(2) İddiaların incelenmesine geçilmesine karar verilmesi halinde inceleme iddialarla sınırlı olarak yapılır.

             (3) Yazılı başvurular ile kamuoyuna yansıyan somut ve ciddi nitelikteki ihale mevzuatına aykırılık iddialarından incelenmesi uygun görülenlerle ilgili olarak, başvuru sahibinin başvuru ehliyetine sahip olup olmadığına ilişkin bilgiler ile gerekli görülen diğer belgeler ilgili idareden istenilir. Aynı yazıda, sözleşme imzalanmamış ise faks iletisinin idareye ulaştığı tarihten itibaren başvuruya ilişkin Kurul tarafından nihai karar verilinceye kadar sözleşmenin imzalanamayacağı ve yazı ekinde gönderilen formun doldurularak Kuruma gönderilmesi gerektiği hususu belirtilir."

             MADDE 3 – Tebliğin 20 nci maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki (ç) bendi eklenilmiş, (d) bendi yürürlükten kaldırılmıştır.

             "ç) Başvuruya konu ihalenin iptal edilmemiş olması,"

             MADDE 4 – Tebliğin 21 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             "İddiaların incelenmesine geçilmesi ve alınacak kararlar

             MADDE 21 – (1)  Kabul koşulları bulunan hallerde Kurul tarafından iddiaların incelenmesine geçilmesi yönünde karar alınır ve inceleme iddiaların incelenmesine geçilen hususlarla sınırlı olarak doğrudan Kurum tarafından yapılır.

             (2) Kabul koşullarını taşımayan başvurular Kurul tarafından gerekli görülmesi halinde, ilgili idare veya idarenin bağlı veya ilgili/ilişkili olduğu mercie gönderilir.

             (3) İddiaların incelenmesi kapsamında incelemeye geçilmesi halinde, ilgili daire başkanlığı tarafından incelenmesine geçilen iddialarla ilgili bilgi ve belgeler ile gerekli görülen hallerde idarenin görüşü istenilir.

             (4) İddiaların incelenmesine geçilen ihalelerde, henüz sözleşme imzalanmamış ise Kurul tarafından inceleme sonuçlandırılıp nihai karar verilinceye kadar idarelerce sözleşme imzalanamaz.

             (5) İnceleme, iddialarla ilgili bilgi ve belgelerin Kurum kayıtlarına alındığı tarihten itibaren 45 gün içinde sonuçlandırılır.

             (6) İddiaların incelenmesi kapsamında yapılan inceleme sonucunda, Kurul tarafından  Yönetmeliğin 25 inci maddesinin ikinci fıkrası uyarınca;

             a) İddiaların yerinde bulunmadığı,

             b) Tespit edilen mevzuata aykırılıkların değerlendirilerek gereği yapılmak üzere ihaleyi yapan idareye bildirilmesi,

             kararlarından biri verilir.

             (7) Ayrıca Kurul tarafından gerekli görüldüğü takdirde, tespit edilen aykırılıklara ilişkin olarak idari ve/veya cezai yönleriyle gereği yapılmak üzere ilgili idarelere bildirilmesine ve/veya yetkili Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verilir."

             MADDE 5 – Tebliğin "Altıncı Bölüm"ü yürürlükten kaldırılmıştır.

             MADDE 6 – Tebliğin 24 üncü maddesinin ikinci fıkrasındaki  "Kanunun 56 ncı maddesi ile" ibaresi madde metninden çıkarılmış ve dördüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             "(4) Ayrıca, itirazen şikayet ve iddiaların  incelenmesi sonucunda Kurul tarafından alınan kararların eksik ya da yanlış uygulandığı iddiasıyla, yeniden idareye şikayet ve Kuruma itirazen şikayet başvurusunda bulunulabilir."

             MADDE 7 – Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

             MADDE 8 – Bu Tebliğ hükümlerini Kamu İhale Kurumu Başkanı yürütür.