slider 735 slider 734 slider 733 slider 732 slider 730 slider 729 slider 727 slider 725

Tarih : 01.03.2016

Gelir Vergisi Beyan Dönemi 1 Mart 2016’da Başladı.

2015 yılında elde edilen gelir unsurlarına ilişkin kazanç ve iratlar için Yıllık Gelir Vergisi Beyanname verme süresi 1 Mart 2016 tarihinde başladı. Mükelleflerimiz beyannamelerini 25 Mart 2016 tarihine kadar verebilirler.

Gelir İdaresi Başkanlığı olarak geliri sadece kira, ücret, menkul sermaye iradı veya diğer kazanç ve iratların biri veya birkaçından oluşan mükelleflerimizin beyannamelerini kolayca verebilmeleri için HAZIR BEYAN SİSTEMİNİ hayata geçirdik. 

Sisteme ve detaylı bilgiye Başkanlığımız internet adresi www.gib.gov.tr üzerinden https://intvd.gib.gov.tr/hazirbeyan/ aracılığıyla ulaşılabilir. 

Gelir vergisinin 2016 yılının Mart ve Temmuz aylarında olmak üzere iki eşit taksitte ödenmesi gerekmektedir.

Hazır Beyan Sistemi ile artık kiranın yanı sıra ücret, menkul sermaye iradı ile diğer kazanç ve iratlardan oluşan gelir vergisi de Başkanlığın internet adresi üzerinden anlaşmalı bankaların kredi kartları ile hızlı ve kolay bir şekilde ödenebilecektir. Ayrıca, vergilerin; anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak, anlaşmalı bankalardan ve tüm vergi dairelerinden ödenmesi imkânı bulunmaktadır. 

 Hazır Beyan Sistemi ve vergi ile ilgili her türlü sorularınız hakkında bilgi alabilmek için Vergi İletişim Merkezini (VİMER - 444 0 189)arayabilirsiniz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

- Basın Duyurusuna ulaşmak için tıklayınız.

- Hazır Beyan Sistemi Broşürüne ulaşmak için tıklayınız.