slider 735 slider 734 slider 733 slider 732 slider 730 slider 729 slider 727 slider 725

  Yazdır

Sirküler ( 2019 / 112 ) İstanbul, 29.11.2019

Sayın Müşterilerimiz,

 

Değerli Meslektaşlar,

 

Konu: 01.01.2020 Tarihinden İtibaren Özel Bankaların Vergi Tahsil Etme Yetkileri Kaldırıldı.

 

T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı-Gelir İdaresi Başkanlığının özel bankalara gönderdiği yazıya göre 01.01.2020 tarihinden sonra özel bankalar vergi tahsil edemeyecek. Kamu bankaları vergi tahsilatına devam edebilecek.

 

T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından bankacılık sektöründe faaliyet gösteren ve vergi tahsil yetkisi bulunan tüm özel bankalara; idare ile aralarında düzenlenmiş bulunan protokolün iptal edildiği ve bankalarının, merkez, şube, internet bankacılığı, ATM, telefon bankacılığı dahil her türlü kanal aracılığıyla yaptıkları vergi tahsilatı uygulamalarının 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren sona ereceği bildirildi. 2020 Yılı başından itibaren özel banka müşterisi olan mükellefler sadece GİB'in internet sitesi üzerinden, bankalarının kredi kartları ile vergi ödemesi yapabileceklerdir.

 

Kamu bankaları ile çalışan mükellefler bu bankaların merkez, şube, internet bankacılığı, ATM, telefon bankacılığı dahil tüm kanallarından vergilerini ödemeye devam edebilecektir.

 

Mükelleflerin bu durumu dikkate alarak Ocak ayında sorun yaşamama adına Kamu bankalarında hesap açmaları yararlarına olacaktır. Kamu bankaları ile çalışmayı düşünmeyen mükellefler yeni yılda vergilerini GİB’in sistemi üzerinden kredi kartı ile ödeyebileceklerdir.

 

Saygılarımızla.

 

ULUSAL BAĞIMSIZ DENETİM VE

YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.

Registered Firm of US PCAOB “Public Company Accounting Oversight Board”

Member of Russell Bedford International – a global network of independent professional services firms