slider 735 slider 734 slider 733 slider 732 slider 730 slider 729 slider 727 slider 725

  Yazdır

Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Destekeri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

24/4/2005 tarihli ve 25795 sayılı Resmî Gazete"de yayımlanan Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Destekleri Yönetmeliğinin 25/A maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.\r\n


9 Haziran 2008 PAZARTESİ

Resmî Gazete

Sayı : 26901

YÖNETMELİK

             Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığından:

KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ SANAYİ GELİŞTİRME VE DESTEKLEME

İDARESİ BAŞKANLIĞI (KOSGEB) DESTEKLERİ

YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR

YÖNETMELİK

             MADDE 1 – 24/4/2005 tarihli ve 25795 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Destekleri Yönetmeliğinin 25/A maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             "MADDE 25/A – 22/3/2004 tarihli ve 2004/7131 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi İşletmelerinin Geliştirilmesi ve Desteklenmesi Amacıyla KOSGEB Tarafından Uygun Koşullarda Finansal Destek Sağlanması Hakkındaki Karara istinaden, işletmelerin Türkiye’de yerleşik şubesi bulunan yerli ve yabancı bankalardan kullanacakları ihracat, işletme ve yatırım amaçlı kredilerin faizi KOSGEB tarafından geri ödemesiz destek olarak işletmelere verilir. Kredi faiz desteğinin usul ve esasları Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Destekleri Yönetmeliği dışında Bakanlar Kurulu Kararları, söz konusu desteğe münhasır ayrı bir yönerge ve bankalarla yapılacak protokollerle belirlenir.

             KOSGEB desteklerinden yararlanırken, uygunsuzluk yaptığı tespit edilen işletmeler yasaklanır.

             Uygunsuzluğu kasıt olan işletmelerin yasaklılığı, uygunsuzluk konusunu gidermesi veya varsa sebep olduğu KOSGEB zararını faizi ve her türlü masrafıyla beraber kayıtsız şartsız ödemesinden itibaren 1 yıl süreyle devam eder. Bu sürenin sonunda müracaatı halinde desteklerden yararlandırılabilir. Kasıt niteliğindeki herhangi bir uygunsuzluğun tekerrürü halinde işletme desteklerden yararlandırılmaz.

             Uygunsuzluğu ihmal olan işletmeler, uygunsuzluk konusunu gidermesi veya varsa sebep olduğu KOSGEB zararını faizi ve her türlü masrafıyla beraber kayıtsız şartsız ödemesinden itibaren desteklerden yararlandırılabilir. İhmal niteliğindeki herhangi bir uygunsuzluğun tekerrürü halinde işletme her ihmalinde desteklerden 1 yıl süreyle yararlandırılmaz.  Bu sürenin sonunda müracaatı halinde desteklerden yararlandırılabilir.

             İhmal ve kasıttan oluşan uygunsuzluk halleri ile bunların vukuu halinde yukarıda belirtilen çerçevede uygulanacak yaptırımlara ilişkin usul ve esaslar Başkanlıkça çıkartılacak bir yönerge ile belirlenir.

             Desteğin kullandırılmasında küçük ölçekli işletmelere ve kalkınmada öncelikli yörelerdeki işletmelere belirli bir kontenjan ayrılır. Bu kontenjan KOSGEB tarafından belirlenir. Sağlanan destek, desteği uygun şekilde kullanmayan işletmelerden, 21/7/1953 tarihli ve 6183 sayılı Amme  Alacaklarının Tahsili Usulü  Hakkındaki Kanun hükümlerine göre KOSGEB tarafından tahsil edilir."

             MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin Genel Hükümler başlıklı 28 inci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi yürürlükten kaldırılmıştır.

             MADDE 3 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

             MADDE 4 – Bu Yönetmelik hükümlerini KOSGEB Başkanı yürütür.