slider 735 slider 734 slider 733 slider 732 slider 730 slider 729 slider 727 slider 725

  Yazdır

Devlet Muhasebesi Standardı 1 (DMS 1) Mali Tabloların Sunulması

Bu standardın amacı, genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin genel amaçlı malî tablolarının geçmiş dönemlere ait malî tablolarıyla karşılaştırılmasına olanak verecek biçimde sunulması için gerekli olan temel ilke ve esasları açıklamaktır. Bu amaca ulaşmak


22 Şubat 2008 CUMA

Resmî Gazete

Sayı : 26795

KURUL KARARI

             Devlet Muhasebesi Standartları Kurulundan:

DEVLET MUHASEBESİ STANDARDI 1 (DMS 1)

MALİ TABLOLARIN SUNULMASI

             Amaç

             1. Bu standardın amacı, genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerinin genel amaçlı malî tablolarının geçmiş dönemlere ait malî tablolarıyla karşılaştırılmasına olanak verecek biçimde sunulması için gerekli olan temel ilke ve esasları açıklamaktır. Bu amaca ulaşmak için standart, malî tabloların sunuluşuyla ilgili genel hususları, malî tabloların yapısına ilişkin kılavuz bilgileri ve tahakkuk esaslı muhasebe çerçevesinde hazırlanan malî tabloların içeriğiyle ilgili asgari gereklilikleri ortaya koyar. Özel işlemlerin ve diğer olayların muhasebeleştirilmesi, ölçümü ve sunuluşu diğer Devlet Muhasebesi Standartlarında ele alınır.

             Kapsam

             2. Bu Standart, genel yönetim kapsamındaki kamu idarelerinde, Uluslararası Kamu Sektörü Muhasebe Standartları çerçevesinde tahakkuk esaslı hazırlanan genel amaçlı malî tabloların sunulmasında, tüm kurum ve kuruluşlar için aynı ve eşit şekilde uygulanır.

Devamı İçin Tıklayınız...



Ek dosyayı indirmek için tıklayınız.