slider 735 slider 734 slider 733 slider 732 slider 730 slider 729 slider 727 slider 725

  Yazdır

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Satış, Devir, İntikal, Kiraya Verme... Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

3/5/2006 tarihli ve 26157 sayılı Resmî Gazete"de yayımlanan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Satış, Devir, İntikal, Kiraya Verme, Trampa, Mülkiyetin Gayri Ayni Hak Tesisi ve Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İhale Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (r) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. \r\n


25 Ocak 2008 CUMA

Resmî Gazete

Sayı : 26767

YÖNETMELİK

Toplu Konut İdaresi Başkanlığından:

TOPLU KONUT İDARESİ BAŞKANLIĞI SATIŞ, DEVİR, İNTİKAL, KİRAYA

VERME, TRAMPA, SINIRLI AYNİ HAK TESİSİ VE ARSA SATIŞI

KARŞILIĞI GELİR PAYLAŞIMI İHALE YÖNETMELİĞİNDE 

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

 

             MADDE 1 – 3/5/2006 tarihli ve  26157 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Satış, Devir, İntikal, Kiraya Verme, Trampa, Mülkiyetin Gayri Ayni Hak Tesisi ve Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İhale Yönetmeliğinin  4 üncü maddesinin birinci fıkrasının  (r)  bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             "r) Açık Satış Yöntemi: Bu maddede tanımlanan satış yöntemlerinden herhangi birisi veya birkaçıyla satışa sunulduğu halde, yeterli sayıda talep gelmemesi nedeniyle satılamayarak İdare stoğunda kalan taşınmazlar ile satıldıktan sonra satış sözleşmesinin feshedilerek İdare stoğuna çekilen taşınmazların; belirlenen muhammen bedelleri üzerinden İdarece ilan edilen tarih aralığında satışa aracılık eden bankalara başvurulması suretiyle başvuru önceliğine göre alıcıların belirlendiği satış yöntemidir."

             MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 10 uncu  maddesinin üçüncü fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.

             MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesinin birinci fıkrasının ikinci cümlesi yürürlükten  kaldırılmıştır.

             MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin 12 nci maddesinin birinci fıkrasının ikinci cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             "Onay belgesinde, ihale konusu olan işin nev’i, niteliği, miktarı  tahmin edilen bedeli/geliri, teminat miktarı veya oranı, ihalede, 26 ncı maddede düzenlenen açık ihale usulünün uygulanacağı, 15 inci maddede belirlenen  ilân şeklinin uygulanacağı ve ilanın  adedi, geçici teminat miktarı, komisyon kurulacaksa ihale komisyonunun kaç kişiden ve kimlerden kurulacağı belirtilir."  

             MADDE 5 – Aynı Yönetmeliğin 15 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, birinci fıkraya aşağıdaki  (a) bendi eklenmiş, dördüncü fıkrası ise yürürlükten kaldırılmıştır.

             "(1) Bütün isteklilere tekliflerini hazırlayabilmeleri için yeterli süre tanınması ile ihale konusu işlerin ilan yoluyla duyurulması esastır.

             a) İhaleler, ihale tarihinden 15 gün önce Basın İlan Kurumu aracılığıyla baskı tirajı yüksek ulusal gazetelerin Türkiye geneli baskısında en az  iki kez ve  Resmi Gazete’de bir kez ilan edilerek duyurulur. Bu ilanlar, bilgi işlem ağı veya elektronik haberleşme yoluyla ve diğer yayın araçları ile de ayrıca yayınlatabilir."

             MADDE 6 – Aynı Yönetmeliğin 19 uncu maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

             "(1) Uygun bedel; tahmin edilen bedelden aşağı olmamak üzere teklif edilen bedellerin en yükseğidir. Arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı ihalelerinde uygun bedel, İdare payı olarak teklif edilen gelirlerin en yükseğidir."

             MADDE 7 – Aynı Yönetmeliğin 25 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi ile (a) bendinin iki ve üç numaralı alt  bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiş, (ğ) bendi yürürlükten kaldırılmış ve (h) bendinde yer alan cümlenin sonuna  "satılabilir" ibaresinden sonra gelmek üzere  "veya  kiralanabilir."  ibaresi eklenmiştir.

             "a) Satım işlerinde, Yönetmeliğin 4 üncü maddesinde tanımı yapılan satış yöntemlerinden  bir veya birkaçı uygulanabilir.

         2) Satışın başlayacağı tarihten 15 gün önce Basın İlan Kurumu aracılığıyla baskı tirajı yüksek ulusal gazetelerin  Türkiye geneli baskısında  en az iki kez ilan verilerek duyurulması zorunludur. Yerel gazete satışlarının etkin olduğu yerlerde bu ilanın yanı sıra, Valilikler ve Kaymakamlıklar aracılığıyla mahalli gazetelerde satışın başlayacağı tarihten 15 gün önce en az iki kez ilan edilir. İdare bu ilanları, bilgi işlem ağı veya elektronik haberleşme yoluyla ve diğer yayın araçları ile de ayrıca yayınlatabilir.

             3) Duyuruda, satışa konu taşınmazlar, tahmin edilen bedelleri, satışın başlayacağı tarih ile katılım/başvuru yeri ve koşulları belirtilir."

             MADDE 8 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

             MADDE 9 – Bu Yönetmelik hükümlerini Toplu Konut İdaresi Başkanı yürütür.