slider 735 slider 734 slider 733 slider 732 slider 730 slider 729 slider 727 slider 725

Tarih : 14.12.2007

Sosyal Güvenlikte yine erteleme...Yeni tarih, 01 Haziran 2008

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sosyal Güvenlik Yasasının 1 Haziran 2008 tarihinde yürürlüğe gireceğini açıkladı. yasanın 1 Ocakta yürürlüğe gireceği açıklanmıştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasasının yürürlük tarihinin 1 Haziran 2008 tarihine ertelendiğini bildirdi.


Çelik, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ve beraberindeki heyeti Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığında kabul etti.

Çelik, burada yaptığı konuşmada, Anayasa Mahkemesinin iptal kararı sonrasında kararın gerekçeleri üzerinde durduklarını, norm ve standart birliğinin sağlanması konusunda bir çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi.

Yasanın değişiklik tasarısının TBMMde olduğunu anımsatan Çelik, Alt Komisyonun ilk toplantısını bugün gerçekleştireceğini belirtti. Çelik, tasarı üzerinde ittifak sağlanırsa sosyal amaçlı değişikliklerin gündeme gelebileceğini, bu tür önerilere katkı sağlayabileceklerini kaydetti. Çelik, alternatifli yaklaşımlara hazır bir mekanizmalarının bulunduğunu söyledi.

“Sosyal Güvenlik ile ilgili düzenlemeyi sadece bir finans sorunu olarak görmediklerini” ifade eden Çelik, “sosyal güvenlik sisteminin 70 milyonun gelişmişlik farklılığını ortadan kaldırması gerektiğini” belirtti. Çelik, herkesin kayıt altına alınması gerektiğini vurgulayarak, Sosyal Güvenlik Reformununun amacının da bu olduğunu söyledi.

Bütçe Kanununa bir madde eklenerek Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasasının yürürlük tarihinin 1 Haziran 2008 tarihine ertelenmesi konusunda önerge verildiğini bildiren Çelik, yasanın ay sonuna kadar çıkabileceğini, ancak bu sürenin 15 Ocak 2008e kadar da sürebileceğini bildirdi. Bu nedenle yasanın yürürlük tarihi olarak 1 Haziran 2008 tarihinin öngörüldüğünü belirten Çelik, “Bayram dolayısıyla Meclis çalışmalarında bir sıkıntı olabilir. Düzenlemenin bazı maddelerinin yürürlüğü 3, 6 ayı bulabilir. Düzenlemenin kazaya uğramaması açısından Bütçe Kanununa ilaveyi doğru bulduk. Yasa, aralık ayında çıksa bile yürürlük tarihi 1 Haziran 2008 olacak” dedi.

Faruk Çelik, yasanın kademeli olarak yürürlüğe girecek kısımlarının daha sonra netleşeceğini bildirdi.

 

Kaynak:HABER 7