slider 735 slider 734 slider 733 slider 732 slider 730 slider 729 slider 727 slider 725

Tarih : 15.02.2008

Konut Edindirme Yardımı (KEY) paraları Mayısta cepte ...

KEY paraları Mayıs'ta cepte

Konut Edindirme Yardımı (KEY) paralarında son viraja girildi. Ödemeler en geç Nisan sonu yapılacak. Kesintileri tam olanların eline bin 200 YTL geçecek.

1987'de çalışanlara konut edindirmek amacıyla başlatılan ancak verim sağlanamadığı için 1996'da son verilen Konut Edindirme Yardımı (KEY) için son dönemece gelindi. 28 Şubat'a kadar hazırlanacak KEY hak sahipleri listesinden sonra ödemeler 2 ay içerisinde tamamlanacak.

   
 İLAÇ GİBİ GELECEK

 Emlak GYO Genel Müdürü Feyzullah Yetgin, ödemelerin Nisan sonuna kadar tamamlanacağını açıkladı. Hak sahiplerine toplamda 1 milyar 700 milyon YTL ödeneceğini açıklayan Yetgin, ödemeleri tam yapanların eline bin 200 YTL geçeceğini söyledi.

Emlak Konut GYO Genel Müdürü, KEY ödemelerinin Nisan sonuna kadar tamamlanacağını belirterek, ekledi: Sistemin başından sonuna kadar kesinti yapılan kişi bin 200 YTL alır. Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesaplarının ödenmesi için son viraja girildi. 28 Şubat'a kadar hazırlanacak KEY hak sahipleri listesinden sonra, ödemeler 2 ay içinde tamamlanacak.

   
 FAİZİYLE ÖDENECEK

TOKİ iştiraki Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Genel Müdürü Feyzullah Yetgin, sosyal güvenlik kurumları tarafından tespit edilecek KEY hak sahipleri listesinin, ilgili bakanlığın 2 ay uzatma yetkisini kullanmadığı takdirde, Şubat sonunda kendilerine teslim edileceğini söyledi. Yetgin, listelerin tesliminin ardından Emlak Tasfiye Fonu'nun belirleyeceği miktarlarda ödemelerin yapılacağını belirterek, şunları kaydetti: "Ödemeleri Nisan sonuna kadar Ziraat Bankası aracılığıyla tamamlayacağız. Kime ne kadar ödeneceği, Fon'un hesaplamalarından sonra netleşecek. 1987-1995 yılları arasında ödeme yapanların yatırdıkları miktara ve yatırdıkları yıllara göre faiz işletilecek, alacakları belirlenecek." KEY kesintisi yapılan hak sahiplerine toplam 1.7 milyar YTL ödeme yapılacağını ifade eden Yetgin, kişi başı ödemenin en fazla bin 200 YTL olacağını vurguladı.
     

  ORTALAMA 500 YTL

Ödeme yapılacak kişi sayısı hakkında da Yetgin, SSK'nın bugüne kadar 5 milyon kişi tespit ettiğini ancak kişilerin farklı kuruluşlarda çalışmış olmaları göz önüne alındığında, bir kişinin bir kaç kere sayılmış olabileceğini söyledi. Yetgin, ortalama ödenecek paranın ise 500 YTL olacağını sözlerine ekledi.

Kaynak:Takvim 11.02.2008