slider 735 slider 734 slider 733 slider 732 slider 730 slider 729 slider 727 slider 725

Tarih : 15.02.2008

Sosyal güvenlik reformunda erteleme sinyali

Sosyal güvenlik reformunda erteleme sinyali    EKONOMİ  

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Haziran 2008 olarak açıklanan, sosyal güvenlik reformunun yürürlüğe girmesinde yeni bir ertelemenin olabileceği sinyalini vererek, “Yasanın parametreleri var, değişik alanları var. İkincil mevzuat hangisine yetişiyorsa onlar devreye girecek. Takdir edesiniz ki Meclis'te bir-bir buçuk aylık gecikme yaşadık” dedi.

Çelik, Norveç Çalışma ve Sosyal Kapsama Bakanı Bjarne Hakon Hanssen’in kabulünün ardından gazetecilerin sosyal güvenlik reformu ile ilgili sorularını yanıtladı. Çelik, reform ile ilgili bir sorun olmadığını belirterek, bugün Plan Bütçe Komisyonu’nda görüşülmesi planlanan sosyal güvenlik reformunun rapor yazımı ve tetkiki için süre istendiği, bu nedenle reformuun haftaya Salı günü Plan Bütçe Komisyonu'nun gündemine alınacağını söyledi. Reformun kapsamlı bir düzenleme olduğunu belirten Çelik, TBMM personelinin değerlendirme noktasında olduğunu söyledi.

Haziran 2008 olarak açıklanan reformun uygulamaya geçmesinde değişiklik olup olmadığının sorulması üzerine Çelik, 'Biz Aralık ayında yasayı Meclis'e vereceğimizi söyledik ve verdik. Bu değerlendirmeleri planlama ve saatte bitireceksiniz şansına sahip değiliz. Teknik çalışmalar sürdürülüyor. Yasanın parametreleri var, değişik alanlar var. İkincil mevzuat hangisine yetişiyorsa onlar devreye girecek. Takdir edersiniz ki Meclis'te bir-bir buçuk aylık ilave süre yaşadık. Biz ikincil mevzuat çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Parametrelerde ciddi bir değişiklik yok” diye konuştu. (ANKA)

Kaynak.Star Gazetesi