slider 735 slider 734 slider 733 slider 732 slider 730 slider 729 slider 727 slider 725

Tarih : 20.06.2014

KDV Soru-Cevap










KDV Soru-Cevap
 
18.06.2014





ggg
Yeni KDV tebliği ile iade usul ve esaslarına ilişkin önemli değişiklikler yapılmış ve bazı yeni uygulamalar getirilmiştir. Bu değişiklik ve yenilikler konusunda mükelleflerimiz ve meslek mensuplarımızın merak ettikleri konuları bize iletmeleri ve vergi idaresi olarak bu soruları cevaplayıp mükelleflerimizle paylaşabilmek amacıyla web sayfamızda bir alan oluşturulmuştur. Mükelleflerimiz aşağıda verilecek linkten bu alana girerek sorularını bize ulaştırabilirler.

 







    A  A

 

KDV Genel Uygulama Tebliği ile KDV iade uygulamasına ilişkin usul ve esaslarda önemli değişiklikler yapılmış ve iade sürecini kısaltıcı nitelikte bazı yeni uygulamalar hayata geçirilmiştir. Değişiklik yapılan konular ve yeni uygulamalardan bazıları ana başlıklar halinde aşağıda sıralanmıştır:

·         Tecil-terkin uygulaması,

·         Dahilde işleme rejimine dair KDV iade uygulaması,

·         Hizmet nitelikli işlemlerden doğan iadelerde proje esası,

·         Özel esaslara tabi tutulma ve genel esaslara dönüş,

·         İTUS ve HİS sertifikaları.

Sözkonusu değişiklikler ve yeniliklere uygulamanın muhatapları olan vergi dairesi çalışanlarımız ile mükelleflerimizin/meslek mensuplarımızın kısa sürede bu değişikliklere intibakı önem arz etmektedir. Vergi dairesi çalışanlarımızın yeni uygulamaya hazırlıklı olmaları için tebliğ henüz taslak aşamasında iken Başkanlığımız tarafından geniş katılımlı eğitimler düzenlenmiştir. Bunun yanı sıra yeni eğitim seminerleri de planlanmaktadır.

Diğer taraftan mükelleflerimiz ve meslek mensuplarımızı bilgilendirmeye yönelik olarakta seminer programı yapılmış olup programın ayrıntıları çok yakında web sayfamızdan ilan edilecektir. Mükelleflerimizi ve meslek mensuplarımızı bilgilendirmeye yönelik planladığımız başka bir uygulama da tereddüt edilen konularla ilgili bir bilgi havuzu oluşturulmasıdır.  Bu amaçla Başkanlığımız internet sayfasında “KDV Uygulama Genel Tebliği’ne ilişkin sıkça sorulan sorular” başlığı altında bir bölüm oluşturulacak ve bu bölümde sorulacak sorulara ilişkin cevaplarımıza yer verilecektir.

            Bu itibarla yeni KDV Tebliği uygulamasına ilişkin olarak yukarıda sayılan konular veya başka konularda mükelleflerimiz ve meslek mensuplarımızın cevaplandırılmasını istedikleri sorularıhttp://www.ivdb.gov.tr/baskan/kdv.soru.php linki üzerinden açılan formu doldurmak suretiyle Başkanlığımıza iletmeleri halinde cevaplandırılarak Başkanlığımız internet sayfasında yayınlanacaktır.

            Sözkonusu linke tıkladığınızda açılan formda “adı-soyadı” ve “e-posta adresi” kutucuklarına giriş yaptıktan sonra “Sormak istediğiniz soru” kutucuğuna karakter sınırlaması olmaksızın sorunuzu yazabilir ve “gönder” butonuna basarak sorunuzu bize iletebilirsiniz.        Sorularınız cevaplarını web sayfamızdan takip edebilirsiniz.