slider 735 slider 734 slider 733 slider 732 slider 730 slider 729 slider 727 slider 725

Tarih : 03.01.2008

Maliye on-line hacize geçiyor...Vergi müfettişi alışverişe çıkıp, "fiş denetimi" yapacak...

Maliye alacağını bankada anında tahsil edecek. Elektronik haciz uygulaması başlatan Maliye mükellefin hesabından banka ile yazışma gereği duymadan haczedecek.



GELİR İdaresi Başkanı Mehmet Akif Ulusoy, vergi borçlusuna bankada haciz uygulamasının bundan sonra da kesintisiz devam edeceğini söyledi. Ulusoy, bankalarda vergi borçlularına yönelik toplu hacizin bir defalığına yapılan bir olay olmadığını söyledi. Mehmet Akif Ulusoy ‘Yıllardan beri banka hesabına haciz koyarız. Yine yıllardan beri herhangi bir gayrimenkule veya menkule haciz koyarız. Yıllardan beri vergi borçlusunun evinden mal çıkartırız, satarız. Değişik illerde otomobillerle ya da diğer taşıt araçlarıyla ilgili satış yerlerimiz var. Galeri gibi çalışıyoruz’ dedi. Yeni dönemde elektronik haczi uygulamaya koyacaklarını da kaydeden Ulusoy, bu şekilde hem daha hatasız ve hem de daha hızlı haciz işleminde bulunabileceklerini ifade etti. Mevcut sistemin uygulamadan kaynaklanan bazı ufak tefek aksamalara ve bürokratik sıkıntılara neden olduğunu söyleyenUlusoy eski uygumanın uzun bürokratik işlemler gerektirdiğini ve hatalara yol açtığını belirterek ‘Elektronik haciz, bize şu imkanı sağlayacak. Mükellefin 10 ayrı bankada hesabı varsa ve hepsinde de borç tutarının üzerinde bir yekun bulunuyorsa, borç bir tanesinden alınacak, diğerlerine herhangi bir şey yapılmayacak. Böylece biz de önce alıp, daha sonra iade etmek durumunda kalmayacağız. Bilgi işlem sistemleri vasıtasıyla bunu çözeceğiz. Yeni sistem ile hem hızlı, hem de sağlıklı bir haciz uygulaması yürüteceğiz. Mükellefler de mağdur duruma düşmeyecek’ diye konuştu.

Vergi ajanları piyasaya çıkıyor

 

ULUSOY, kayıtdışı ekonomi için Kayıtdışı ile Mücadele Platformu oluşturulacağına dikkati çekti. Bu şekilde siyasi iradenin de, devlet politikası gibi işin içine sokulmasının hedeflendiğini vurgulayan Ulusoy, ayrıca paralı denetim ve fahri müfettişlik uygulamasını da hayata geçireceklerini kaydetti. Mehmet Akif Ulusoy ‘Paralı denetim de, kendi memurumuzun cebine para koyacağız. Memurumuz, çıkacak, vatandaş gibi alış veriş yapacak. Fiş veriliyorsa mesele olmayacak. Fiş verilmemişse dönüp, ‘’niye fiş vermedin"’’ diyerek esnafa ceza yazacak’ diye konuştu.

 

Kaynak:Star Gazetesi